No volem Vox ni al Parlament ni enlloc

Des de la Ruda ens veiem amb la responsabilitat de pronunciar-nos davant les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge, 14 de febrer. Com a dones, feministes, antiracistes, antifeixistes, anticapitalistes i defensores del col·lectiu LGTBIQ+, i com a assemblea que rebutja la distribució desigual de la riquesa, la violència policial, l’existència d’una monarquia hereva del franquisme en ple segle XXI, la precarietat predeterminada pel sistema imperant i les creixents desigualtats socials, estem molt preocupades davant l’entrada al nostre Parlament d’un partit d’ultradreta, amb membres neonazis, seguidors del franquisme, racistes, masclistes, LGTBIQfòbics i feixistes entre els seus militants.

Ens sorprèn que Vox hagi aconseguit 11 escons a un país com Catalunya, pionera de la lluita antifeixista a l’estat espanyol i referent històric a Europa en el seu paper a l’hora de reivindicar drets. Ens sorprèn que Catalunya s’hagi decantat pel racisme i el masclisme en detriment als drets socials i humans més bàsics. Si bé, com a col·lectiu adscrit a l’esquerra independentista, ens alegra que els partits independentistes superin un 50% dels escons, i celebrem que un partit perillós com Ciutadans hagi perdut representació, no podem tolerar els resultats d’unes eleccions forçades en plena pandèmia, que han tingut una participació de només el 53’5% i que evidencien que l’entrada d’un partit com Vox és responsabilitat de tota la societat.

Volem assenyalar com a responsables d’aquest fet els mitjans de comunicació que han netejat la seva imatge, les institucions que n’han permès la legalització i la societat que, tot i tenir el precedent de Plataforma per Catalunya del 2011 (o és que ja hem oblidat els enormes cartells amb la cara de l’Albiol on assegurava que es trobava “limpiando Badalona?”), no ha escoltat els col·lectius com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme que ja fa temps que advertien de la seva perillositat. Recordem que el partit que ara ha entrat al Parlament català ho ha fet perquè se li ha permès, perquè se li ha cedit l’espai públic i se l’ha protegit amb els Mossos d’Esquadra, perquè se li han obert les portes als mateixos mitjans de comunicació que s’han compromès a eliminar i perquè s’ha normalitzat la seva existència no com a un grup violent, feixista i oposat a les llibertats i drets més essencials, sinó com a un partit més.

Nosaltres seguirem sortint als carrers per denunciar la seva presència a les institucions, i esperem que els partits que asseguren lluitar contra el masclisme i el racisme estiguin a l’alçada quan hagin de defensar el manteniment del dret a l’avortament, el matrimoni entre persones del mateix gènere, la televisió pública, la nostra llengua, cultura i patrimoni històric, l’existència de col·lectius com la Ruda, el dret a manifestació, la llibertat d’expressió, la sanitat i l’educació pública, les persones migrades i refugiades, les famílies en risc d’exclusió i els pocs avenços democràtics que s’han fet des de la suposada transició. Desitgem sort a la resta de partits del Parlament i demanem coherència als partits independentistes. Aprofitem per exigir, un cop més, que Junts i Esquerra Republicana compleixin amb la seva responsabilitat i tanquin a presó els mossos condemnats per violència policial com Jordi Arasa, i que desestimin l’entrada a presó del nostre amic Adrián Sas i del Marcel i que també desestimin els judicis i condemnes a la trentena de casos contra independentistes que es troben a les seves mans.

NO CEDIREM NI UN MIL·LÍMETRE AL FEIXISME
ENS VOLEN AIXAFADES, SUBMISSES I CALLADES
ENS TROBARAN ALÇADES, LLIURES I EMPODERADES

FORA ELS FEIXISTES DELS NOSTRES BARRIS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s