CONTRA L’ESGLÈSIA MASCLISTA, CAPITALISTA I COL·LONIALISTA APOSTATEM COL·LECTIVAMENT

Des de la Ruda, i amb motiu del 25N d’enguany, hem decidit apostatar col·lectivament. L’apostasia és l’acció voluntària d’abandonar l’Església catòlica si estàs batejade. 

L’Església catòlica imparteix i perpetua violència sobre totes aquelles persones que dissideixen del model cristià patriarcal, colonial i capitalista. A través del discurs moralista basat en la família nuclear, el matrimoni cisheteronormatiu i l’estafa piramidal capitalista més antiga de la història, l’Església catòlica utilitza la fe i l’espiritualitat de les persones per enriquir les seves arres i enfortir, pels seus interessos, el control de la població. 

Ens sobren motius per apostatar:

  • L’Església com a institució ha exercit des de sempre violència física, psicològica i moral contra les dones. Control sobre el cos i restricció de les nostres llibertats, de la nostra sexualitat i de la nostra reproducció, a partir de prohibicions explícites o implícites, de càstigs socials, i d’amenaces. Som lliures d’avortar quan vulguem, vestir com vulguem, i follar amb qui vulguem. Només jo marco els meus objectius vitals i m’entrego a qui vull en la mesura en què vull. Decidir no ser mare o pare és tan vàlid com decidir ser-ho. 
  • L’Església cristiana és el màxim exponent de transmissió de la cultura monògama, dictaminant que tota relació fora del marc cisheteromonògam és pecat, producte de malalties mentals o influències satàniques. A partir de les seves lleis i càstigs divins, i del sentiment de culpabilitat que ens han inculcat des de ben petites, tanca la porta a la lliure elecció i a qualsevol alternativa possible de relacionar-se sexoafectivament, que no sigui la monogàmia. La meva sexualitat i la meva identitat de gènere no son cap pecat ni necessiten l’aprovació eclesiàstica. 
  • El cristianisme defensa l’hegemonia de la família tradicional nuclear com l’únic model de vida moralment correcte i desacredita qualsevol altre model de família com un fracàs o un pecat. Les divorciades, les lesbianes, els gays, les solteres, les famílies compostes i la criança en col·lectivitat són models de vida tan vàlids com qualsevol altre i amb dret a viure cada experiència de manera digna. 
  • L’Església ha estat històricament involucrada i aliada amb el poder opressor i amb el feixisme, utilitzant la fe catòlica com una forma de control mental, d’adoctrinament, i principalment com el major mitjà d’ingrés econòmic. La Santa Inquisició, la colonització d’Abya Yala i la crema de bruixes han estat massacres dirigides per l’Església cristiana blanca que mai ha pretès jutjar ni reparar. 
  • L’Estat confereix molts privilegis a l’Església: està exempta de pagar l’IBI dels seus immobles, gràcies a les immatriculacions s’han apropiat de més de 4.000 béns, disposen d’una casella pròpia en la declaració de la Renda, i reben un gran finançament a partir dels concerts amb centres educatius religiosos. Aquesta només és una petita llista de tots els privilegis dels quals gaudeix l’Església a l’Estat espanyol. En un estat suposadament laic una associació espiritual no ha de gaudir d’aquests privilegis jurídics i fiscals per sobre de la resta d’associacions. 
  • L’Església catòlica compta amb una riquesa basada en or, accions, consorcis, terres i béns immobiliaris, entre d’altres. Però aquest immens patrimoni s’ha aconseguit al llarg de la història exercint esclavitud, tràfic d’indulgències, expropiant, falsificant documents, apoderant-se fraudulentament d’herències, venent benediccions, títols i audiències, i a través de finançaments opacs per part de l’Estat, entre d’altres. L’origen de la riquesa de l’Església catòlica és immoral, fraudulenta i opaca.
  • La posició extremista de l’Església és similar a la de partits d’ultradreta  davant de temes com l’avortament, la comunitat LGTBI, el divorci, els mètodes anticonceptius o el model de família, entre d’altres. L’Església és clarament una institució patriarcal que perpetua el masclisme, el classisme i l’opressió de col·lectius dissidents. 
  • Els rols de poder dins la piràmide eclesiàstica han encobert crims i abusos perpetuats durant milers d’anys i fins l’actualitat. Robatoris de nadons, abusos sexuals a menors, maltractament  físic a infants, mutilacions genitals, corrupció, espionatge i malversació de fons han estat pràctiques habituals de membres de l’Església catòlica protegits i defensats per les institucions del binomi Església-Estat. 
  • A moltes de nosaltres ens van batejar sense el nostre consentiment, quan encara no teníem ús de raó per decidir per nosaltres mateixes, i en fer-nos grans no tenim cap lligam amb l’Església. El sentiment de rebuig o desinterès cap a la fe catòlica ha de ser respectat i apostatar de l’Església catòlica és un exercici del dret fonamental a la llibertat de culte, llibertat religiosa o llibertat de consciència. 

Ens volen submises i callades però la nostra veu serà escoltada i respectada en condicions d’igualtat. 

Com podem apostatar?

  1. Emplenar dos formularis de sol·licitud d’apostasia (Declaració d’apostasia) (un servirà de comprovant) o recollir-lo presencialment al bar Bilwi, a l’Apx o a la parada de La Castellera, al Mercat de la Carn (en cas de fer-ho online només caldrà omplir un formulari).

Atenció: Per a persones residents a l’Alt Penedès, Garraf i Anoia, el Bisbe titular és Agustín Cortés Soriano, de la ciòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

2. Fer una fotocopia o escanejar el DNI (per davant i darrera).

3. Grapar o adjuntar els formularis a la fotocòpia del DNI i entregar-ho personalment al Bilwi, a l’Apx o a la parada de la Castellera, o envia-ho a laruda.antipatriarcal@gmail.com (repetim: en aquest cas només caldrà una còpia del full de sol·licitud).

La data límit per entregar els documents per l’apostasia col·lectiva és el diumenge dia 18 de Desembre. La Ruda ens encarregarem d’entregar els documents col·lectivament a les diòcesis corresponents i a fer el seguiment dels casos. 

Per acabar, agraïm enormement l’assesorament d’Ateus de Catalunya (http://ateus.org/).

TRENQUEM AMB L’ESGLÉSIA, UN BRAÇ MÉS DEL PATRIARCAT!

#JoApostato

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s