Contra l’Església, apostatem col·lectivament!

Des de l’Assemblea Feminista La Ruda, i en el marc del proper 25N, Dia Internacional Contra la Violència Masclista, hem decidit dur a terme un acte simbòlic i col·lectiu que afronti la institució més gran vinculada directament al patriarcat, al sistema Capitalista i a l’estat espanyol: l’Església catòlica. Milers de persones batejades d’arreu de l’estat ni professen ni comparteixen els principis de la religió escollida per les seves famílies, però els seus batejos, comunions i confirmacions contribueixen al creixement d’adeptes catòlics a l’estat. Si voleu sortir de les seves estadístiques us animem a apostatar: si estàs batejade i vols deixar de ser còmplice de l’Església, apostata amb nosaltres!

Com fer-ho?

 • Emplena dos formularis de sol·licitud d’apostasia (un servirà de comprovant), que podràs descarregar en aquest mateix enllaç o recollir a la parada de La Castellera, al Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès.
 • Fotocopia o escaneja el teu DNI, per davant i per darrere.
 • Grapa els formularis i al fotocòpia del DNI i entrega-ho personalment a la parada de La Castellera del Mercat de la Carn, o escaneja-ho i envia-ho a laruda.antipatriarcal@gmail.com (en cas d’enviar-nos-ho només ens caldrà una còpia del full de sol·licitud).

Fins quan ho puc enviar?

Fins al diumenge 22 de novembre d’aquest 2020. A més, els dies 10 i 12 de novembre ens podreu trobar davant la Capella de Sant Joan de Vilafranca (a la plaça de la Vila) per si voleu omplir la sol·licitud i fotocopiar el DNI in situ.

Per a més informació sobre què és l’apostasia i sobre aquesta campanya, publicarem un manifest properament a aquest blog.

FORMULARI DE SOL·LICITUD D’APOSTASIA EN PDF

2 pensaments sobre “Contra l’Església, apostatem col·lectivament!

 1. Retroenllaç: L'assemblea feminista La Ruda impulsa una campanya per apostatar de l'Església catòlica | La Fura

 2. Mai he sigut religiós, així que no sabia que hi hagués tants pares que forcessin als seus fills a prendre partit en practiques religioses.

  M’he mirat la sol·licitud pero sembla que l’únic que fa és informar a l’Esglèsia d’una “renuncia” a nivell personal. L’equivalent a donar-se de baixa d’una subscripció, està molt bé per deixar de pagar el preu que costi ser socis de l’Esglèsia, pero poc més. (No sé si és molt elevat, mai he sigut membre).

  El que si m’ha semblat horrible és que els pares i mares obliguin als seus fills a participar en cerimònies masclistes en contra de la seva voluntat. Crec que el que s’hauria de fer és no quedar-se en una simple renuncia, si no recopilar totes les dades i noms que us enviïn i presentar una denuncia col·lectiva en contra de tots aquests pares i mares per a portar-los a judici per maltractament i coacció religiosa.

  Si reuniu a suficients persones podeu testificar en un mateix judici i aconseguir tots junts una bona indemnització per danys psicològics.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s